fbpx

Over Celest Oil

Celest Oil

Celest Oil is een familiebedrijf. Met passie produceren wij olijfolie van uitstekende kwaliteit. Dit alles gebeurt vanuit de Albaida vallei, regio Valencia in Spanje. Puur natuur en zonder gifstoffen is ons kenmerk.

Celest Oil heeft zelf een boomgaard op eigen grond welke door ons beheerd wordt, daarnaast beheren wij ook nog een aantal andere grondstukken in de regio.

De olijfolie die wij maken wordt geproduceerd door zo dicht mogelijk bij de natuur te werken. We gebruiken geen gifstoffen op de bomen of in de grond. In het bewerken van de boomgaarden wordt voornamelijk handmatige arbeid ingezet en waar nodig gebruiken wij machines voor grondbewerkingen. De pluk gebeurt volledig handmatig met trilvingers en daarna worden de bomen met de hand kaal geplukt.

Wij hanteren een vrij vroege pluk van eind oktober november tot half december, dan zijn er niet veel olijven afgevallen. Het mengsel bestaat dan uit olijven van bijna rijp groen-rood van kleur en van rijpe olijven blauw-zwart van kleur.
Binnen 24 uur na het plukken worden de olijven bij de lokale perserij in vrijstaande batches verwerkt zodat wij de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. De persing vindt plaats bij een temperatuur van 18-20 graden, deze lage temperatuur zorgt ervoor dat alle goede eigenschappen van de olie behouden blijven.

In de olijfgaarden worden 3 verschillende rassen bomen gebruikt, namelijk:

  • Arbequinas
  • Gordal
  • Blanqueta’s

Deze rassen hebben allen uitstekende kwaliteiten en geven in de door ons gebruikte samenstelling een heel mooie en volle geur en smaak met een beetje scherpte aan de achterkant.Het oogst en productieproces wordt op een andere pagina uitgebreid beschreven.

Scroll naar boven