Olijfolie is een traditioneel mediterraan product dat al meer dan 3000 jaar wordt geproduceerd en dat ook in Nederland steeds meer verkocht wordt. De productie van kwalitatief hoogwaardige olijfolie staat echter onder druk waar heel verschillende factoren een rol inspelen, die veelal niet bekend zijn bij de gebruikers.In dit interview…
CelestOil.nl is geopend Vanaf maandag 15 juni is de webwinkel officieel geopend en open we de winkel met een knallende openingsactie*! Maak nu gebruik van de verlaagde verkoopprijzen van onze olijfolie en vier met ons dit mooie moment! De afgelopen maanden hebben we in de familie hard gewerkt om allerlei…
Vruchten en onkruidBegin april stonden de olijfbomen vol bloesem. Nu 6 weken later half mei 2020, is de vruchtvorming begonnen en al duidelijk te zien. Het zachte weer van maart werd afgewisseld met forse regenbuien zodat de bomen de kans kregen al het hemelwater op te zuigen en de olijven…
Begin April is de tijd dat we met de grondfrees het land bewerken.Door de toplaag te frezen worden verschillende dingen bereikt. De grond wordt heel rul gemaakt waardoor er veel lucht in de grond komt en ook water makkelijk diep in de bodem kan raken. Dit is goed voor de…
In de vorige post gaven we al aan dat het groeiseizoen door de warmte vroeg is begonnen, het snoeien van de bomen is ook wat eerder dan normaal.In het voorjaar wordt tijdens het eerste snoeiwerk van het seizoen de wildgroei van de bomen gesnoeid. Dit zijn de takken die rechtstandig…
Het nieuwe olijvenjaar begint al vroeg dit seizoen Normaal beginnen de bomen in het voorjaar, na een winterslaap, weer met groeien voor volgende oogstseizoen. De winters in onze regio kunnen net zo koud zijn als in Nederland, waarbij vorst en sneeuw zeker niet onbekend zijn. In Spanje is het net…