fbpx

Brood gedoopt in olijfolie en zeezout

Brood gedoopt in olijfolie en zeezout…echt genieten

Op steeds meer terrasjes kom je het tegen, een lekker broodje met erbij een schaaltje olie en wat zeezout. Echt genieten van de zuivere smaken van de olie en het brood!

Je kunt natuurlijk bij de bakker of supermarkt lekker brood halen en dit gebruiken.
Nog lekkerder is het om zelf een brood bakken. Heerlijk genieten van de lekkere smaken en je huis ruikt ook nog eens heerlijk naar echt vers brood.

Recept

Ingredienten
500 gram bloem
5 gram zout
7 gram droge gist
320 ml lauw warm water
Het is erg belangrijk dat je nauwkeurig weegt!!

Doe de bloem, het zout en de gist in de kom en meng het door elkaar. Ik gebruik een keukenmachine voor het kneden maar het kan ook met de hand. Kneed dan minstens 10-15 minuten totdat het deeg klaar is en je er een dun vliesje van kan trekken.

 Stop de deegbal in een kom die je besprenkeld hebt met bloem en dek af met een theedoek en zet de kom op een warme plek weg om 1 uur te rijzen.
 
Doe het deeg in een ingevet broodblik en zet nog een uurtje  weg om nogmaals te rijzen. Verwarm de oven tijdig voor naar 200 graden zodat het broodblik direct erin kan als het deeg genoeg gerezen is.

Bak het brood in ongeveer 40 minuten bruin.

Als het brood klaar is, laat het dan even afkoelen op een rooster. Tijdens het afkoelen kun je alvast de olie en het zout klaar zetten, serveer deze in mooie schaaltjes en snijd het brood in plakken en snijd de plakken in reepjes en dien het geheel op.

Brood gedoopt in olijfolie en zeezout – Echt genieten!

Op de foto is een brood van zonnebloem meel te zien en heb ik pompoenpitten erover heen gestrooid. Hier kun je natuurlijk zelf allerlei mooie variaties op maken. Experimenteer gerust!

03.gerezen brooddeeg
04.brooddeeg in ingevette broodvorm
06.na bakken het brood laten koelen op rooster
09. brood met olie en zout
brood gedoopt in olie en zout

Feedback
Als je een van onze recepten hebt gemaakt, vinden wij het natuurlijk heel leuk om je reactie te horen onder het recept.  Nog leuker vinden wij het als je dit op social media zou delen en ons daarbij wilt taggen.

 

Zoekwoorden:
extra vierge olijfolie – brood bakken – brooddeeg – zeezout – zelf deeg maken

Geef een reactie

Scroll naar boven